HÅLLBARHET – SITTINGSUITS

HÅLLBARHET

Hos Sittingsuits tar vi vårt ansvar på allvar och försöker implementera hållbara lösningar under hela processen. Som en del av vårt nordiska DNA är detta ett naturligt val och vårt mål är att fortsätta förbättra alla parametrar.

ÅTERVINNING

Fodret i alla våra produkter är tillverkat av 100% återvunna plastflaskor som omvandlas till fibrer.

Det innebär att vi inte producerar några nya fibrer, vilket sparar energi, vatten och resurser. Vi hoppas att alla våra material kommer att återvinnas 100% i framtiden.

KEMIKALIER

Alla våra material har testats för skadliga kemikalier.

FÖRPACKNING

När det är möjligt använder vi återvunna förpackningar för våra transporter.

Alla webbshop order skickas i danska producerade återvunna plastpåsar.

CO2

Vi samarbetar med ECOCART för att göra våra kunders webshop beställningar 100% CO2-neutrala. Således kan du nu kompensera det specifika koldioxidavtrycket med en positiv miljöpåverkan direkt vid utcheckningen! Detta innebär att de fullständiga koldioxidutsläppen från produktion och frakt av dina Sittingsuits, neutraliseras helt.   Vad betyder det att kompensera för utsläpp?   Detta innebär att för alla koldioxidutsläpp som släpps ut i vår atmosfär till följd av tillverkning och transport av våra varor, görs liknande investeringar i projekt som minskar koldioxidutsläppen med samma mängd.  Hur fungerar det? Varje gång en kund väljer koldioxidneutralisering i kassan i webbshoppen kommer vi automatiskt att köpa verifierade utsläppsminskningar, allmänt kända som "kompensationer" genom våra vänner på EcoCart. Dessa inköp stöder miljöprojekt, såsom vind- och solenergi eller skydd av träd som annars skulle kapas så att de kan fortsätta att absorbera kol från luften.

POSITIV EFFEKT

Sittingsuits är utformade för att hålla. Restauranger som tidigare ville kasta stora mängder filtar och använda miljövänliga värmelampor utomhus under de kallare årstiderna, då är Sittingsuits det nya hållbara valet!

En våt Sittingsuit lufttorka inom några minuter. Kräver ingen torktumling.

NYTT LIV

Vi uppmuntrar våra kunder att donera sina begagnade och kasserade Sittingsuits till välgörande ändamål, till exempel flyktingläger och vandrarhem, vilket förlänger produktens livslängd.

CERTIFICERINGAR

Vår fyllning är certifierad av Global Recycled Standard Alla våra material är certifierade av Oeko-Tex Alla våra partnerfabriker arbetar enligt: Quality management ISO9001 Environmental Management ISO 14001 Occupational Healthand Safety Management OHSAS 18001 Amfori BSCI

Ändra språk

Swedish